Kolkbier

Wordt sponsor van het Kolkbier

Wordt sponsor van het Kolkbier

Het Kolkbier is een begrip in Nieuwegein en omstreken. Diverse media besteden al aandacht aan de verschillende evenementen. Het verhaal achter het bier, de goede doelen die we steunen, en de beleving zijn krachtige elementen waardoor het bier populair is, en blijft!

Als sponsor wordt jij ook onderdeel van dit succes. Door uw (bedrijfs) naam te verbinden aan dit bier geeft u een krachtig signaal van verbondenheid af wat door alle inwoners en liefhebbers van schippersdorp Vreeswijk wordt gewaardeerd. En dat kan al vanaf € 100!

Op dit moment zijn er twee soorten Kolkbier. Het Kolk Blond, wat als eerste in december 2015 werd gelanceerd. En Kolk Pilsner wat in de zomer van 2016 geïntroduceerd werd. De wens bestaat al langer om ook een derde bier te laten maken, een wat zwaardere versie. Het 3e Kolkbier dus. Even wat geschiedenis.

Bier gebrouwen met Kolkwater
Kees Blonk, Architect in Vreeswijk, kwam op het idee om een Vreeswijks bier te laten maken. “Vreeswijk heeft zo’n sterke eigen identiteit en onderlinge band. Het gevoel van onderlinge verbondenheid is nog heel sterk, anders dan in Jutphaas”. Hij benaderde Roy Platje om samen het idee vorm te geven en uit te werken. Roy: “Het water tussen de sluizen noemt men de kolk. Binnen Vreeswijk is er een uitdrukking; “Je bent pas Vreeswijker als je uit de Kolk hebt gedronken”, dus als je in de sluis gezwommen hebt. Bij het 600 jarig bestaan van Vreeswijk werd er ook echt water uit de kolk geschonken. Zo zijn wij op het idee gekomen om voor het bier ook echt water uit onze eigen sluis te gebruiken.”

Voorverkoop succes
Nog voor de verkoop is gestart, en iemand ook maar iets van het bier geproefd had, was al zeker 80% van de 900 liter gebrouwen bier verkocht. Door voorintekening bij de lokale supermarkt werden de meeste bieren al gereserveerd. Dit is tekenend voor het echte trotse dorpsgevoel wat nog in Vreeswijk heerst.

Meer Kolkbier verkocht dan Heineken
Secretaris van de stichting Roy Platje zegt overvallen te zijn door het succes. “We werkten met een voorintekening voor het bier, daarbij merkten we al dat er veel interesse was. Maar ook toen de vrije verkoop zo rond de Kerst los ging overtrof het onze wildste verwachtingen. Bij de lokale supermarkt, de Dagwinkel van Bas van Meegen, verkochten ze in die tijd meer Kolkbier dan Heineken. Een enorme opsteker voor de stichting.”

Kolkbier voor ondersteuning Vreeswijk
Voor de productie en verkoop van het bier is een stichting opgericht. De stichting heeft als doel: het promoten van het oude dorp Vreeswijk, zowel cultureel als sociaal, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Wordt sponsor en onderdeel van dit lokale succes
Voor de ontwikkeling en brouw van het 3e Kolkbier zoeken we sponsoren. Het ontwikkelen en lanceren kost ongeveer € 3.500. Door je als sponsor te verbinden wordt je onderdeel van het succes, en versterk je de band met het dorp Vreeswijk. 

Hieronder staan de 3 verschillende mogelijkheden van sponsoring beschreven. Maatwerk is in overleg uiteraard altijd mogelijk. Neem contact op met Roy Platje om de mogelijkheden te bespreken en je aan te melden.

 

Sluismeester Spuimeester Kolkmaatje
Eenmalige kosten € 4.500 € 350 € 100
Maximaal aantal sponsoren Exclusief (1) 6 50
Vermelding op etiket
Aanwezig bij smaakselectie
Aanwezig bij lanceringsfeest cafe Friends
Aantal personen bij lanceringsfeest* 25 2 1
Vermelding op Website
Vermelding op 4-Pack
Sponsor artikel op Facebook ✔(5)
Kolkbier voor inkoopsprijs kopen (per 24 stuks)

* Feestelijke middag incl hapjes en drankjes. Additionele gasten kosten € 25 pp (alle genoemde prijzen exclusief BTW)

Neem contact op met Roy Platje om de mogelijkheden te bespreken en je aan te melden.